KAAS & COUSCOUS FESTIVAL
MUSIC - ART - FOOD

WIE ZIJN WIJ?

Kaas & Couscous festival is een openlucht restaurant dat in het teken staat van verbinding, waarbij mensen elkaars cultuur proeven en ontdekken. Het is algemeen bekend dat Food de kracht heeft om te verbinden. De liefde gaat niet voor niets door de maag. In Gouda hebben we dan ook verschillende food evenementen, waar mensen met vaak dezelfde interesses en achtergrond naar toe gaan; Gouda Culinair, Sensationkaas, Rrrrrollend Gouda .... maar we hebben nog geen foodfestival waar verschillende culturen elkaar ontmoeten. Dit terwijl in deze tijd juist dáár behoefte aan is. Een dergelijk festival weet de steeds groter wordende kloof wellicht beetje bij beetje te dichten. Een mooi en gezellig festival waar zwart, wit, Marokkaan, Turk, Hollander, oud, jong, vrouw, man, homo, lesbienne, kort, lang, door dik en dun bij elkaar komen en van heerlijke gerechten en muziek en diverse cultuur genieten. Een festival waar iedereen mag zijn en waarbij verschillen juist verbinden. De combinatie food, muziek en cultuur heeft dat effect op mensen. We zijn allemaal Gouwenaar en moeten er dan ook samen het beste van maken. Initiatiefnemer Saliha Bochhah, zag nog teveel mensen in hokjes en in eigen groepen samenkomen. Culturele diversiteit en het mengen van kleuren en smaken, brengen zoveel moois teweeg: Eenheid en saamhorigheid. En dat is nou net wat Gouda nodig heeft. Het eerste Kaas & Couscous Festival zal zorgen voor ontmoeting, verbroedering, liefde en wie weet nog veel mooie verbindingen die in eerste instantie voor onmogelijk werden gezien. Bekend maakt immers bemind. 

Met een divers en jong team geven we dagelijks vorm aan het festival. In aanloop naar en tijdens het festival werken we met een groot team van vrijwilligers. Gouda is van alle markten thuis! Met dit festival laten we dat ook echt zien.

Ons team

Saliha Bochhah
Gerben Roskam
Thomas de Boer
Siham Massrour