KAAS & COUSCOUS FESTIVAL
MUSIC - ART - FOOD

Praktisch om te weten

Gouda Open Air

Het Kaas & Couscous Festival is onderdeel van Gouda Open Air. Van 30 juni t/m 10 juli is het feest van donderdag t/m zondag met allerlei evenementen: van concerten tot Kaas & Couscous, van jeugdfeest tot Latin dance party!

Leeftijd

Kaas & Couscous is toegankelijk voor alle leeftijden.

Tickets

Toegang tot Kaas & Couscous is gratis!

Locatie

Het Groenhovenpark: op het voetbalveld van SV Gouda, ook wel bekend als ‘de Heuvel’, staat een vette festivalopstelling!

Lockers

Op het terrein zijn lockers beschikbaar. 

Huisregels

Tijdens het festival zullen er huisregels van kracht zijn. Lees de huisregels hier.


Vervoer

Gouda Open Air is bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en met de auto.

  Auto

 • Je auto kan geparkeerd worden bij de aangrenzende bedrijventerreinen. Volg de borden voor ‘Gouda Open Air P bezoekers’ als je in de buurt van het terrein bent.

  Navigatie: Voer Gentseweg 10 in op de navigatie en volg de borden ‘Gouda Open Air P bezoekers’ als je ze tegen komt.
 • Openbaar Vervoer

 • Kom je met het OV? Gezellig! Pak op Centraal Station Gouda Buslijn 175 ‘Rotterdam Nesselande’ en stap uit bij bushalte Harderwijkweg, Gouda. Volg de bordjes door het Groenhovenpark om bij het festivalterrein te komen.
 • Kiss & Ride

 • Luxepaardjes worden gebracht. Laat je afzetten bij de Gentseweg en volg de wandelroute naar het terrein.
 • Fiets

 • Gouda Open Air is goed te bereiken met de fiets. Op parkeerplaats Groenheuvel (bij het Groenhovenbad) kan je gratis je fiets stallen.

Lopend

 • Het evenemententerrein is lopend bereikbaar. Het is alleen niet echt aan te raden als je niet in de buurt woont.

FAQ

Jouw oren

Zorg goed voor je oren en draag oordoppen. Tijdens de festivals zal er een hoge geluidsdruk geproduceerd worden. Je eigen oordopjes zitten natuurlijk het lekkerst! Geen oordopjes? Op het festivalterrein kan je oordopjes kopen.

Medicijnen

Je mag natuurlijk je medicijnen meenemen; mits je deze in de originele verpakking meeneemt en je het recept op naam kan laten zien. Je medicatie wordt gecheckt aan de deur.

Lost & Found

Gaaf festival gehad maar iets kwijtgeraakt? Je kunt na het festival mailen naar info@massevents.nl om te checken of wij je spullen hebben gevonden.

Betalen

Op het festivalterrein werken wij met de PIEK app. Handig opwaarderen, direct in de app en contactloos betalen! Geen zin in een app? Jammer, want het werkt supersnel. Voor jou hebben we een alternatief. Werkt wel minder snel. Vraag naar de mogelijkheden op het festivalterrein.

PIEK werkt snel, veilig en simpel. Je waardeert op in de APP, via je eigen bank, direct op het terrein of van tevoren. Met elke transactie betaal je via de APP met een QR-code of NFC. Staat er nog saldo op je app na het evenement? Na ?? weken wordt het resterende saldo teruggestort op je rekening! Nooit muntjes over en beter voor het milieu!

Hardcupsysteem

Gouda Open Air maakt gebruik van het Less MESS by MASS Events Hardcup systeem. Waarom? Je kent vast het beeld van plastic overladen festival velden. Overal waar je kijkt liggen wegwerp bekertjes. Naast dat het er goor uit ziet en goor is; is het ook niet bepaald duurzaam.

De hardcups die wij gebruiken zijn speciaal gemaakt om te hergebruiken. De bekers worden, nadat jij ‘m hebt gebruikt, gespoeld om vaker gebruikt te kunnen worden. Op deze manier kan 1 beker wel 300x gebruikt worden. In plaats van de lullige 1x voor de wegwerp bekertjes.


Hoe werkt het?

Bij het kopen van je eerste drankje betaal je 1 muntje extra om een beker te ‘kopen’. Deze beker is nu van jou; houdt ‘m goed bij je! Elke keer als je nu een drankje gaat halen geef je je beker aan de barman of vrouw en wordt je beker omgeruild met een schone, identieke, beker.

Wil je meer drankjes dan je bekers hebt, dan moet je die extra glazen er natuurlijk bij kopen. Een voorbeeld:

Jij: “Dag barman of vrouw! 5 bier alstublieft.”

Barman of vrouw: “Uiteraard, lekker.”

Jij: *geeft 4 bekers en 5 muntjes*

Barman of vrouw: “Je hebt nog een beker nodig dus dat is 6 muntjes.”

Jij: “Oja, da’s waar.” – *geeft nog een muntje*

Barman of vrouw: “Lekker pik.” – *Geeft 5 bier in prachtig schone glazen*

Mag ik de beker mee naar huis nemen?

Ja dat mag, maar dat is minder duurzaam. Dan moeten er extra bekers gemaakt worden. We vinden het fijner als je ze inlevert bij de bar of bij een inleverpunt bij de uitgang! De beker kan dan nog een keer gebruikt worden bij een ander evenement!

Waarom moet ik voor die beker betalen?

Die bekers kosten voor ons natuurlijk ook geld. Meer dan een wegwerpbeker. We kiezen er voor deze kosten niet in de kaartprijs te verwerken.

Omdat de één secuurder met zijn beker om gaat dan de ander, om het bewustzijn te creëren dat de beker in je handen meer waard is dan de ‘normale’ wegwerp beker en dat jullie meehelpen aan het recyclen van het product.

Uiteindelijk zorgen we zo samen voor een schoner festivalterrein en daarmee een betere festival beleving.


MASS Events werkt ernaar toe om duurzame evenementen te organiseren. Doel 1: als bezoeker krijg je, van ons, geen afval. De eerste stap hierin: het verwijderen van wegwerp plastic van onze terreinen.