KAAS & COUSCOUS FESTIVAL                                                     
                    Food | Muziek | Cultuur                                             

UPDATE: EERSTE EDITIE IN 2022!

In 2018 stelden we ons festival noodgedwongen uit. Het weer werd slecht waardoor we konden de veiligheid van onze ondernemers, artiesten, medewerkers en bezoekers niet garanderen. We hadden ons natuurlijk een andere voorstelling gemaakt van een Stormachtig Begin. Eerder berichtten we dat we hoopten dat de eerste in editie in 2021 plaats kon vinden. Ook dat gaat niet door, omdat we denken dat Corona nog steeds niet voldoende onder controle zal zijn. Het festival moet wel veilig zijn!

Na een lange nasleep zijn we opgekrabbeld en weer vol energie om een festival te organiseren die zijn weerga niet kent.

Het Kaas & Couscousfestival vindt plaats in 2022!

Dan wordt in Gouda feest gevierd vanwege het 750 jaar bestaan. Daar moeten we natuurlijk bij zijn!

Zodra we een exacte datum hebben, horen júllie dit als eerste. Houden jullie ons in de gaten?


Kaas en couscous: voortreffelijke samensmelting

Nasi goreng, kebab, currie, roti, bitterbal, hummus, baklava, schnitzel, taco, couscous. Loopt het water je al in de mond? Waarom niet ook köfte, bolo di glas, balkenbrij, gumbo, sebadas, fideus, chorba, barszcz en safarjaleigh proberen?

Het wordt tijd voor een feestje in Gouda waarmee we de rijkheid van verschillend zijn vieren en gelijkenissen omarmen. Hoe kan dat beter dan met een festival waarop eten, muziek en cultuur letterlijk en figuurlijk het middelpunt zijn? We smelten de kazen en laten verschillende ingrediënten pruttelen in een tajine tot één geurig kleurig geheel. Fusion is het toverwoord en meer leren over en van een ander, maar vooral over jezelf.

Het Kaas en Couscousfestival maakt het mogelijk van elkaar te proeven. Van eten en muziek. Van cultuur. Met ons allen aan een lange eettafel, luisterend naar muziek, spelend, pratend en luisterend maar bovenal genietend. De hele dag door is er van alles te doen, voor groot en klein. Dus laat je neus en je nieuwsgierigheid je leiden en kom naar GOUDasfalt op 8 juni. Er zijn 1000 en 1 redenen om dit feest niet te missen.

Wist je dat...

... de houten klomp geen Nederlandse uitvinding is maar uit Frankrijk komt?

... de windmolen in Perzië is uitgevonden en niet in Holland?

... de tulp niet uit Nederlandse komt, maar in Turkije?

... de getallen waarmee we tellen zijn geleend uit het Arabisch? Wie telt mee?